Celkem 0 položek
0 Kč

Svatomartinské víno 2020 je tu!

05.11.2020

Finišujeme s přípravou Svatomartinského vína 2020, tak abyste si 11. listopadu mohli Svatomartinské víno otevřít doma. Otevírání Svatomartinského vína bude letos poněkud netradiční. Jde o společenskou událost, které aktuální situace nepřeje, ale to neznamená, že se o tuto možnost připravíme.

Svátek sv. Martina je dlouholetou tradicí. Je to první den, kdy si poprvé nejen vinaři, ale všichni příznivci vín s mladým vínem mohou přiťuknout a připít „Na zdraví“. Tento den je nepochybně spjat s dobrým českým jídlem. Na jídelním stole by se měla objevit pečená husička se zelím červeným, bílým, nebo třeba dýňovým. Jako předkrm, nebo jen tak k vínu zkuste domácí paštiku z husích jater. Domácí koláč s tvarohem, povidly, nebo Martinské rohlíčky s náplní, to si myslím bude ta správná volba.

svatomartinska-husa

Zdroj fotografie: pixabay.com

Jaké víno k svatomartinské huse

Jako Svatomartinské víno se můžete těšit na odrůdy Müller Thurgau, Veltlínské červené rané a aromatický Muškát moravský. Z růžových vín pak Svatomartinské Zweigeltrebe-rosé. Všechny Svatomartinská vína s registrovanou známkou musí být a jsou suchá, svěží, aromatická, s příjemnou kyselinkou.

Nabízíme také Mladé víno s názvem Mladé Pokušení. Jo to cuveé víno odrůdy Solaris a Muškát moravský. Jedná se o bílé polosladké aromatické víno s vyšším zbytkovým cukrem a osvěžující kyselinkou.

svatomartinske-vino-2020

Vyberte si z nabídky Svatomartinských vín zde.

Kdy se prodává Svatomartinské víno

Svatomartinská vína z našeho vinařství Jan Plaček můžete proto objednávat ihned on-line. Doručení přes dopravní služby bude od pátku 6. 11. 2020 tak, abyste víno měli na vašem jídelním stole 11. listopadu.

Na zdraví nás všech!