Burčák – podzimní poklad z vlastních vinic

S příchodem podzimu nastává jedno z nejoblíbenějších období – burčáková sezóna. Ochutnejte burčák z našeho vinařství. Proč? Protože ho vyrábíme z hroznů z našich vlastních vinic, s láskou, péčí a respektem k přírodě.

Co je vlastně burčák?

Burčák je částečně zkvašený hroznový mošt, hrozny jsou výhradně z ČR. Burčák se pije po vylisování, je to zkvašená hroznová šťáva plná vitamínů, přirozené energie. Je svěží, sladký.  Pozor na to, úplná šťáva to také není, burčák má alkohol dle kvašení od 1 % do cca 8 %. Pokud máte burčák spíše sladší, doporučujeme ho koupit jako sladší rozkvašenou šťávu, kterou se snažte chladit, na krátkou dobu uchovávat v lednici – vždy pootevřené. Pokud jste příznivec burčáku říznějšího, tak ho nechte pootevřený v lahvi někde v teplíčku, na slunci. Teplo a slunce zajistí dřívější kvašení, z cukru se pak stává brzo alkohol a burčák tak má větší říz. Burčák nikdy nesmíte úplně uzavřít, prostě burčák stále pracuje!

Proč burčák z vinařství Plaček?

  • Vyrobený z vlastních hroznů
  • Vždy čerstvý, raději sladší a přírodní
  • Podpora místního vinařství
  • Tradiční postup s důrazem na kvalitu

Burčák od nás seženete přímo ve vinařství Plaček v Moravských Bránicích 348, vždy čtvrtek pátek nebo sobotu. Ale také na trzích, ve vybraných vinotékách.  Sledujte aktuální informace na našich stránkách nebo sociálních sítích.

Jak se říká na Moravě, rok má 4 roční období: jaro, léto, burčák zima

Tož dojdite ochutnat a nezapomeňte, s burčákem se neťuká, burčák se prostě pije

Vstupujete na stránky, které vyžadují potvrzení o zletilosti.

Potvrzujete, že je Vám 18 a více let?